Kattilakoski - upea pysähdyspaikka Ruotsin rajalla









Nämä kuvat ovat jatkoa maanantaina esittelemälle Road Trip:lle Ylitorniosta Pellon kautta Svansteiniin, Kattilakoskelle ja takaisin Övertorneån kautta kotiin. Noin kolmen tunnin matkalla sain muistikortin melkein täyteen ihanista paikoista. Olen kyllä onnekas perheestäni, kun ymmärtävät harrastustani niin hyvin.

Mutta siis aiheeseen...

Kattilakoski -  taas yksi minulle ennestään täysin tuntematon koski. Se sijaitsee meiltä noin 20km pohjoiseen eli täällä noin kiven heiton päässä kotoa. Tarkoituksenamme oli käydä katsomassa koskea vain Ruotsin puolelta, koska paikalliset olivat kehuneet sitä puolta kauniimmaksi. Koitimme kuitenkin löytää paikan myös Suomen puolelta, mutta heikohko ohjeistus ja kapea hiekkatie ei saanut meitä lähtemään pideämmälle tutkimusmatkalle. Voin kuitenkin sanoa, että ei harmita, sillä Ruotsin puoli oli todella upea ja erityisesti valokuvaamisen kannalta ihan unelma! Melkein yksi lemppareistani tällä hetkellä. Se voi joillekin näyttäytyä vaatimattomalta, mutta valokuvausta harrastavat ehkä ymmärtäisivät kantani.

Kattilankosken pudotus on kahden kilometrin matkalla noin 5,5m. Vastaavasti aikaisemmin kertomani Kukkolankoski meiltä etelään on 3,5km pitkä ja pudotusta on 13,8m. Molemmat paikat ovat ilmeisemminkin hyviä kalastuspaikkoja ja nytkin, jo myöhään syksyllä, paikalla oli joku paikallinen perhe kalastamassa. Tästä Ruotsin pysähdyspaikasta löytyi myös hienon näköinen
ravintola, mutta se ei ollut enää auki. Harmi sinänsä sillä minulla oli aivan valtava nälkä jo tässä vaiheessa iltapäivää. Onneksi tosiaan kotiin oli se noin 20 km, joten selvisin!











Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Övertorneån maauimala ja uimaranta

Pääsiäisreissu Luulajaan

Tornionjoki- Suomen toiseksi pisin joki