Auringonlaskun metsästystä


Täydellisen auringonlaskun metsästys jatkuu vielä omalta osaltani. Tällä kertaa kuvia napsin Kalajoelta, jossa pysähdyimme kesälomareissulla. Lasten kanssa pohjoisesta etelään ajaessa joutuu tekemään tätä matkailua pätkissä. Tosin 850km itsellekin voisi pidemmän päälle käydä puuduttavaksi joten tavallaan olen tyytyväinen. Mikään muu näissä pysähdyksissä ei haittaa kuin se, että tämä käy kalliiksi jossain vaiheessa.






Kalajoella olemme molemmat mieheni kanssa käynyt joskus pienenä. Tai niin ainakin muistelemme. Muistikuvia ei juurikaan ollut, joten olihan se jo aikakin käydä upottamassa varpaansa hiekkaan. Täytyy kuitenkin sanoa, että en osannut sellaista kylää odottaakaan. Jukupark ei ollut ainoa viihdyke vaan paikka oli täynnä aktiviteetteja kaiken ikäisille. Kesäinen versio hiihtokeskuksista. Meillä oli vuokralla pieni mökki rannalta, koska tarkoitus oli olla vain yksi ilta ja yö paikalla. Onneksi ilma suosi meitä ja hereillä olo aika vietettiin ulkona, mökin koolla kun ei ollut hurraamista. Hyvin sinne neljä mahtui, mutta mietittiin, että jos sellaisessa viettäisi viikon ja suurimman osan sataisi... huh!




Aurinko laskee tällä hetkellä Kalajoella 20 min aikaisemmin kuin Ylitornion korkeudella ja nousee 20 minuuttia myöhemmin. Helsingissä ero on vielä 40 minuuttia molemmissa suunnissa. Aika paljon vieläkin. Hiekkasärkät on kyllä otollinen paikka valokuvata auringonlaskua, jos se kiinnostaa.

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Övertorneån maauimala ja uimaranta

Pääsiäisreissu Luulajaan

Tornionjoki- Suomen toiseksi pisin joki